Skip to main content

Cultura

Airiños celebrarà del 3 al 5 de maig el seu 41è aniversari

  • Xavi López

L'entitat cultural Airiños da Nosa Galicia està ultimant els detalls per al pròxim festival cultural, que marcarà el 41è aniversari.

El festival, programat del 3 al 5 de maig al parc d'Europa, oferirà activitats per a tots els públics. El primer dia començarà amb la recepció de benvinguda, seguides de l'obertura de l'exposició fotogràfica Imagenes del Camino, que reflectirà moments viscuts pels pelegrins al Camí.

El 4 de maig hi haurà una cercavila del Grup de Gaitas de Airiños i s'inaugurarà l'exposició Las Credenciales del Camino. També hi haurà actuacions musicals, sessions de vermut i un esmorzar.

El darrer dia, el 5 de maig, hi haurà una exhibició de cotxes clàssics seguida d'una ruta per la ciutat amb aquests, acompanyats de grups de gaites. Per aquest dia hi tornaran a haver sessions de vermut, dinar familiar i balls.El festival conclourà amb la tradicional cerimònia gallega Queimada, a càrrec del seu cremador oficial Pepe Teixeiro.

Durant els tres dies hi haurà una carpa solidària de recollida de productes d'higiene per a nens. A més, les atraccions firals oferiran moments de silenci per a nens amb trastorns de l'espectre autista.