Skip to main content

Actualitat

Santa Coloma guanya un nou tram de Bicivia 8, passat el cementiri

  • Marina Tovar

El carril bici metropolità Bicivia 8, que uneix Santa Coloma amb Montcada i Reixach, al nord, i Sant Adrià del Besòs, al sud, guanyarà un nou tram. La Junta de Govern ha aprovat un pressupost per urbanitzar el carril Bicivia 8 Nord i del passeig per a vianants, entre el cementiri de Santa Coloma i Montcada. 

El projecte, amb finançament Next-GenerationEU, té un pressupost d'execució de 734.990 euros (IVA inclòs). La construcció prioritza fer un carril bici segregat de l'espai de vianants, amb una nova il·luminació i la incorporació de vegetació que produeixi ombres i potenciï la biodiversitat. La finalitat d'aquest projecte és revertir la situació d'un passeig on la convivència entre persones vianants i bicicletes no era òptima, a més de resoldre la manca de connectivitat entre la carretera BV-5001 i el passeig fluvial. 

Bicivia és la xarxa pedalable metropolitana dissenyada per l'AMB. Actualment, està executada en un 65%, amb uns 400 km de llargària. Per Santa Coloma, passen dos trams d'aquesta xarxa, el Bicivia 8, que va paral·lel al Riu Besòs, i el Bicivia 5, que travessa la ciutat per les rambles.