Skip to main content

Un home mor a la plaça Manelic després de ser apunyalat

  • Josep M. Roca / Xavier López

Un home va morir dessagnat ahir a la nit a causa d'una baralla a la plaça Manelic. El seu presumpte homicida ja ha estat detingut pels Mossos d'Esquadra. Segons ha pogut saber Elmirall.net, els dos implicats vivien com a okupes a la casa de Sant benet 13, on la Policia Local estava mediant per desallotjar-los.

A les deu de la nit els serveis d'emergència van ser alertats per veïns de la zona de què s'hi estava produint una baralla. Quan els serveis mèdics van arribar al lloc dels fets, van trobar l'home dessagnant-se amb ferides greus causades per un objecte esmolat. Abans de les punyalades, la víctima va rebre un cop al cap amb una ampolla. Tot i els intents del SEM per salvar-lo, finalment no va sobreviure.

Arran dels fets, els Mossos d'Esquadra van detenir un home de 27 anys, que es trobava al lloc de la baralla, com a presumpte autor dels fets. Les autoritats mantenen la investigació en secret de sumari mentre busquen entendre els motius d'aquesta confrontació mortal. Segons el mitjà ElCaso, el motiu que va desencadenar l'altercat podria ser que un dels involucrats li devia diners a l'altre.

Segons ha pogut saber la redacció d'Elmirall.net, tant l'home mort com el detingut vivien, juntament amb altra gent, okupant la casa que es troba al número 13 del carrer Sant Benet. Els okupants feia temps que residien allà, establint el seu estatge, el que fa difícil la intervenció policial, ja que sense una ordre judicial prèvia no podien intervenir. Per aquest motiu ja s'havien iniciat els tràmits per al desallotjament.

La Unitat de Suport a la Intervenció i Resolució (USIR) de la Policia Local estava mediant amb els okupes, els quals es van comprometre a abandonar el pis després del Ramadà. Un cop va acabar el període de temps acordat, els okupes no van complir el pacte, negant-se a marxar de l'immoble. Elmirall.net va ser testimoni d'un d'aquests intents de desallotjar, el qual va acabar sense èxit.