Skip to main content

El metge Josep Rubio realitza una operació sense precedents

  • Josep M. Roca

El metge colomenc Josep Rubio ha salvat la vida d'una nena amb una operació miraculosa. La història s’ha fet viral i La Vanguardia i TV3 l’han popularitzada encara més, sent una de les més vistes a les respectives pàgines web. L’agulla d’una xeringa es va trencar dins la boca d’una nena; la Rosa, filla de periodistes, ens ha permès conèixer un colomenc que excel·leix en la seva professió. Amb el seu equip van extreure l’agulla que, pels moviments naturals del cos, havia pujat fins al cervell i amenaçava la vida.

El doctor Josep Rubio, cap del Servei de Cirurgia Maxilo-facial de l’Hospital Infantil Sant Joan de Déu, colomenc de naixement i amb un passat i present familiar de pes a la ciutat, era a Tenerife en un congrés quan li van trucar per explicar-li el cas. A un dentista se li havia quedat una agulla dins la boca després de punxar per anestesiar una nena. Va tornar abans d’hora amb urgència i junt amb José Hinojosa, neurocirurgià en cap de l’hospital on tots dos treballen, van decidir operar per extreure-la.

La gran sort va ser que un dels dentistes de la consulta que tractava la càries de la Rosa, havia estudiat amb Josep Rubio i li va trucar. Amb les radiografies rebudes per whatsapp, aquest va decidir operar urgent. L’agulla, mentrestant, es movia pujant fins al cervell i d’allà, amb equips mèdics que només tenen a Sant Joan de Déu, es va poder extreure-la evitant que a la nena li quedessin seqüeles i aconseguint que la cicatriu de l’entrada quedés amagada.

Va ser una operació molt llarga, però exitosa. “Són coses que passen i el que hem de fer és estar preparats i procurar-nos els mitjans per solucionar-les”, explica José Hinojosa. La Rosa es troba perfectament, ja fa vida normal i Josep Rubio i el seu equip tenen el reconeixement que mereixen.