Skip to main content

Tusgsal continuarà conduint els busos del Barcelonès Nord

  • Josep M. Roca

Els treballadors de Tusgsal estan d’enhorabona. Com a empresa participada de Direxis, el conglomerat d’empreses del sector del transport unides per l’experiència que fa de paraigües de les empreses creades des de la cooperativa social i d’altres adquirides en el temps, Tusgsal continuarà operant el servei de transport terrestre diürn al Barcelonès Nord durant, almenys, deu anys més. I també el nocturn de tota la comarca.

Al llarg de 40 anys, des que l’entranyable Tusa feia el servei d’enllaç entre Badalona i Santa Coloma amb escasses línies fins ara, en què uneix a bastament totes les poblacions de la comarca i algunes veïnes, els treballadors de Tusgsal s’han convertit majoritàriament en socis cooperatius de l’entitat i els seus gestors han acabat per configurar amb els anys un conglomerat d’empreses que sota el nom de DIREXIS, aixopluga una dotzena de marques que operen arreu de l’estat espanyol. Una història d’èxits, malgrat les èpoques fosques viscudes.

Del total de 941 socis de l’empresa, 249 viuen a Santa Coloma i altres sis colomencs més hi treballen. Però no és únicament per això que el triomf de Tusgsal és important. L’arrelament a la comarca, el suport mostrat a les diferents entitats de referència i a les activitats socials, culturals i de tota classe formen part del tarannà d’una empresa que ens toca. 

Els busos grocs continuaran transportant gent pels nostres carrers i això és una molt bona notícia.