Skip to main content

Actualitat

La Policia Nacional creixerà en 24 agents a tota la comarca

  • Sara Simonet

La Junta de Seguretat Local celebrada fa dos divendres a Santa Coloma va permetre un repàs de la situació global de la seguretat a la nostra ciutat. La presència de mossos d’esquadra, policia local, policia nacional, agents rurals, bombers i altres col·lectius dedicats a aquesta feina sota la presidència del subdelegat del gobierno a Barcelona Carlos Prieto i l’alcaldessa Núria Parlon.

Els Mossos d’Esquadra van deixar clar que les xifres de delictes es mantenen en uns nivells acceptables, amb percentatges inferiors a la mitjana de les poblacions de Barcelona i en un estatus relativament baix. Clar que aquesta Junta es va celebrar una setmana abans del pont de Sant Joan. La notícia més impactant va ser la comunicació per part de la Policia Nacional que s’augmentarà la seva plantilla amb 24 efectius més. Aquest augment en el nombre d’agents suposarà un reforç important pel Barcelonès, que és l’àmbit de la comissaria de Sant Adrià, on hi ha el comandament d’aquesta zona.

Els bombers de la caserna de la nostra ciutat van ratificar un increment general en el control de la situació, tot i que per dissort, al dia següent es va calar foc a la zona del cementiri, que van neutralitzar molt ràpidament. La Policia Local va explicar que també l’accidentabilitat esta mig punt per sota de la resta de la província. Segons l’Intendent Major, Roberto Jorge, això passa perquè “actuem en els llocs on l’estadística diu que hi ha més accidents i treballem per millorar, ja sigui canviant de lloc els containers, o l’asfaltat... per això la incidència baixa cada any”.

El balanç fou molt positiu en un bon ambient entre tots els cossos. Tots els que ha consultat El mirall.net reconeixen, tot i que hi ha delictes i que seria millor tenir més efectius, que les dades colomenques no ofereixen cap alarma i que el control policial i dels altres cossos es suficientment efectiu.