Skip to main content

Actualitat

Gran èxit de la 27a edició de les Catifes Florals a Santa Coloma

  • Sara Simonet

Ahir, es va celebrar la 27a edició de les Catifes Florals de Santa Coloma.

Enguany, el florit element es va confeccionar i trepitjar a l'avinguda de la Generalitat, en el tram situat entre els carrers Pompeu Fabra i Sant Ignasi.

Des de les 7 h del matí i fins a les 14:45 h, tothom qui va voler va poder gaudir i participar en la creació de les catifes. A partir del migdia, els grallers van amenitzar l'esdeveniment amb la seva música.

Manel Pérez, president de la junta, ha valorat molt positivament la jornada i ha agraït la gran participació per part de la ciutadana i especialment la participació dels nens que considera que "ho fan sempre amb molta il·lusió".

Al voltant de les 19 h, es va donar inici a la tradicional trepitjada, que va comptar amb la presència dels Gegants i Capgrossos, i també amb la presència de l'alcaldessa i d'altres autoritats de la ciutat.

En aquesta edició, s'han construït tres catifes diferents: una de gran de 50 metres de llargada, i dues de més petites, d'uns 20 metres cadascuna, que tractaven temes relacionats amb la Pau, davant la invasió d'Ucraïna per part de Rússia, i la germanor.

Per la seva creació es van utilitzar 12.000 clavells, serradures tenyides, pellofa d'arròs, pedra de marbre i terra per perfilar els dibuixos.

De cara a l'any vinent, encara no se sap on se celebrarà, el que sí que es té clar és què, com Santa Coloma serà Ciutat Gegantera, la tradicional trepitjada, a més de comptar amb la participació dels Gegants i Capgrossos de la ciutat, també comptarà amb els Gegants de Catalunya.

Fotografies: Carla Roca.