Skip to main content

Actualitat

Nova guia per descobrir la part més verda de la ciutat

  • Sara Simonet

Ahir es va presentar la nova Guia d'Espais Naturals, Fonts i Miradors de Santa Coloma.
La realitat és que la nostra ciutat alberga grans espais naturals. Racons molt espacials envoltats de boscos i miradors, des d'on observar i gaudir (des de les alçades) d'una visió privilegiada de la ciutat i els seus voltants.
L'objectiu d'aquesta iniciativa és mostrar a la gent un conjunt de punts sorprenents amb unes vistes fabuloses que es trobaran al Parc de la Serralada de Marina, a l'interior del recinte Torribera i a altres destacats espais de la ciutat, i que mostraran bones panoràmiques de la nostra ciutat, i alhora de la Serralada Prelitoral, el Maresme, el Vallès i Collserola.
La Guia d'Espais Naturals, Fonts i Miradors suposa una oportunitat per redescobrir la Santa Coloma verda. L'eix d'aquesta s'estén des del Parc Fluvial del Besòs, connecta amb el parc metropolità de Can Zam i finalitza a la Serralada de Marina.
El dossier no només recorre els espais naturals, sinó també els barris que són a tocar d'aquests amb la finalitat de dignificar l'entorn. S'ha aconseguit integrar el paisatge amb l'urbanisme existent com una eina més de millora dels barris perifèrics de la ciutat.
La guia, que estarà a disposició de tots els ciutadans i ciutadanes, compta amb 11 miradors, 12 espais amb fonts i 11 espais amb zona de pícnic. Tots ells, espais emblemàtics de la nostra ciutat, que posen en valor una ruta d'esbarjo, passejada i senderisme amb una vista privilegiada de l'entorn.
Aquesta iniciativa, promoguda per l'Ajuntament, s'emmarca dins del Pla d'Acció Municipal (PAM), a l'eix dedicat a "Ciutats i comunitats sostenibles" i forma part del conjunt d'accions de promoció de la ciutat amb l'objectiu de consolidar-la com un destí turístic.