Actualitat

Santa Coloma
 

Els ajuts al lloguer per a 'millenials' es convocaran abans de 2019

  • Xavi Chica

L’Ajuntament vol aprovar aquest setembre les bases regulatòries dels ajuts per facilitar i promoure l’accés a habitatges de lloguer a menors de 38 anys, l’anomenada generació millenial. Els ajuts seran com a màxim de 200 euros mensuals, 2.400 euros a l’any, per accedir a pisos que es lloguin a Santa Coloma. A més de les ajudes directes per sufragar el lloguer, el programa també preveu que l’Ajuntament es faci càrrec de les despeses de gestoria i les mensualitats de fiança que s’avancen per formalitzar els contractes de lloguer, i que suposen una inversió inicial important. El màxim en aquest cas serà de 1.300 euros.

La iniciativa també incentivarà que els propietaris de pisos fixin preus ajustats a la realitat de Santa Coloma i proposarà als arrendadors que els preus no superin els 500 euros mensuals. Com a contrapartida, el consistori es farà càrrec de possibles rebuts impagats i oferirà avantatges fiscals en relació al pagament de l’IBI. A més, s’estableix que en cap cas podran entrar a formar part del programa els lloguers de més de 650 euros per tal de combatre l’augment de preus. Una realitat que contrasta amb els preus que s’estan veient sobretot a les xarxes socials, on s’anuncien lloguers que superen en molts casos els 800 euros.

Per poder accedir als ajuts, caldrà tenir com a màxim 38 anys, tenir uns ingressos suficients per poder pagar el lloguer però que no superin els 23.900 euros (en el cas d’una persona sola) o 31.000 euros per a unitats familiars amb tres menors. A les bases es recolliran la resta de casuístiques possibles.

En total, l’Ajuntament destinarà un màxim de 3 milions d’euros en els pròxims anys per subvencionar el lloguer dels milenials i en funció dels habitatges buits que es puguin arribar a mobilitzar es calcula que en els pròxims tres anys es puguin formalitzar entre 500 i 1.000 contractes de lloguer sota aquest paraigües. 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.