Notícies

05-09-18-millenials.jpg

L’Ajuntament vol aprovar aquest setembre les bases regulatòries dels ajuts per facilitar i promoure l’accés a habitatges de lloguer a menors de 38 anys, l’anomenada generació millenial. Els ajuts seran com a màxim de 200 euros mensuals, 2.400 euros a l’any, per accedir a pisos que es lloguin a Santa Coloma. A més de les ajudes directes per sufragar el lloguer, el programa també preveu que l’Ajuntament es faci càrrec de les despeses de gestoria i les mensualitats de fiança que s’avancen per formalitzar els contractes de lloguer, i que suposen una inversió inicial important. El màxim en aquest cas serà de 1.300 euros.

La iniciativa també incentivarà que els propietaris de pisos fixin preus ajustats a la realitat de Santa Coloma i proposarà als arrendadors que els preus no superin els 500 euros mensuals. Com a contrapartida, el consistori es farà càrrec de possibles rebuts impagats i oferirà avantatges fiscals en relació al pagament de l’IBI. A més, s’estableix que en cap cas podran entrar a formar part del programa els lloguers de més de 650 euros per tal de combatre l’augment de preus. Una realitat que contrasta amb els preus que s’estan veient sobretot a les xarxes socials, on s’anuncien lloguers que superen en molts casos els 800 euros.

Per poder accedir als ajuts, caldrà tenir com a màxim 38 anys, tenir uns ingressos suficients per poder pagar el lloguer però que no superin els 23.900 euros (en el cas d’una persona sola) o 31.000 euros per a unitats familiars amb tres menors. A les bases es recolliran la resta de casuístiques possibles.

En total, l’Ajuntament destinarà un màxim de 3 milions d’euros en els pròxims anys per subvencionar el lloguer dels milenials i en funció dels habitatges buits que es puguin arribar a mobilitzar es calcula que en els pròxims tres anys es puguin formalitzar entre 500 i 1.000 contractes de lloguer sota aquest paraigües. 

03-07-2018-Bartomeu.jpg

L'exalcalde de Santa Coloma de Gramenet Bartomeu Muñoz ha estat condemnat a 5 anys i 9 mesos i a pagar una multa de 3,4 milions d'euros en el marc de la operació Pretoria, que investigava diversos moviments urbanístics entre els anys 2002 i 2009. El nostre proper número de El Mirall.net dedicarà un ampli espai a analitzar la sentència, que conté 1.370 pàgines. 

Continuar llegint

12-10-2018-tabaquisme2.jpg

Els professionals dels sis centres d’atenció primària de Santa Coloma (Can Mariné, Llatí, Singuerlin, el del carrer Major, Santa Rosa i Fondo) han ajudat a deixar de fumar un total de 2.055 colomencs en el darrer any del total de 17.887 persones fumadores que han atès en aquest període de temps. Això suposa una taxa d’èxit en la cessació de tabac del 12,5 per cent, molt per sobre de la que es venia registrant fins ara (6,6 per cent en l’any anterior).

Continuar llegint

28-05-2018-pins.jpg

A l'eruga processionària, a la sequera dels últims anys i als forts episodis de calor propis dels estius més recents se'ls ha unit, des de fa un parell d'anys, una altra amenaça letal que pot acabar amb tots els pins pinyers del nostre entorn més proper: l'escarabat Tomicus destruens, un insecte que perfora els arbres que estan més febles. Si no s'actua a temps, es calcula que la població de pins que pot arribar a desaparèixer en tota la serralada litoral és d'uns 600.000 exemplars.

Continuar llegint

25-07-2018-Oriol-Roca.jpg

El tennista colomenc Oriol Roca va guanyar aquest 24 d’agost el seu primer partit ATP al torneig de Gstaad (Suïssa) davant l’italià Paolo Lorenzi per 6-3, 6-7 i 6-3. L’esportista de Santa Coloma disputarà ara els vuitens de final davant Feliciano López, número 66 del món.

03-07-2018-Ciba.jpg

El govern municipal del PSC considera que la seva proposta de crear un espai transversal per a la dona a l’antiga fàbrica CIBA compta amb l’aval i el suport explícit de la ciutadania, recollit en el darrer Pla d’Acció Municipal (PAM). En un ple extraordinari convocat a instàncies de SOM Gramenet i Gent d’Esquerres, el portaveu socialista, Esteve Serrano, va recordar que sis de les primeres deu peticions del PAM es podran materialitzar amb l’actual projecte. “No és pas una decisió caiguda del cel”, va incidir Serrano. Per aquesta raó, el vot contrari dels socialistes va rebutjar la creació d’un grup de debat que aprofundís en la proposta per a la CIBA.

Continuar llegint

01-06-2018-grama.jpg

La Fundació Esportiva Grama pot guanyar aquest dissabte 2 de juny el seu primer Campionat de Catalunya amateur de futbol si és capaç de derrotar al Sant Cristòfol, l’altre campió de primera catalana, en el partit que disputaran a l’Estadi Municipal de la Bòbila, a Gavà. El partit començarà a les 17 hores i serà retransmès en directe pels micròfons de Grama Ràdio.

Continuar llegint

22-05-18-Jeronimo-Serrano.jpg

Jerónimo Serrano, fill de jornalers andalusos, va néixer a "La Guàrdia", Jaén, va començar a treballar amb 13 anys com a aiguader dels recol·lectors de cotó. Va ser allà on va tenir els seus primers contactes amb la lluita política ja que (sense adonar-se) ho va captar una cèl·lula comunista a la qual assistia d'aigua i encàrrecs en clau política. Un enllaç d'aquesta cèl·lula va contactar amb ell una vegada a Badalona (la seva primera ciutat catalana a la qual va immigrar amb 17 anys). Va militar al PSUC sent el responsable del repartiment del "manifest comunista" durant diversos anys.

Continuar llegint

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.