Santa Coloma es prepara per viure 15 dies de dansa

  • Xavi Chica

Per segon any consecutiu, Santa Coloma es bolcarà amb la dansa en la Quinzena de la Dansa que impulsen diversos municipis de l'àrea metropolitana des del 15 fins al 30 de març.

Es duran a terme diversos actes relacionats amb aquesta disciplina artística en diferents espais de la ciutat. Destaca particularment Pixel, un innovador espectacle de dansa concebut pels artistes francesos Adrien Mondot i Claire Bardainne que es podrà veure al Teatre Sagarra el 23 de març (21 hores). Aquesta actuació incorpora una sèrie de tècniques de projecció digital de mapping. 

La Quinzena de la Dansa s'inaugurarà oficialment a Santa Coloma el dissabte 16 de març amb l'actuació Hippos, de Zum-Zum Teatre, 3 hipopòtams que ballen (12 hores, Plaça de la Vila). Aquest mateix dia, a la parada de metro de Can Peixauet, s'interpretarà un altre espectacle, titulat Hop al metro! Es tracta d'una fusió entre danses urbanes, africanes, circ i dansa contemporània per transformar l'habitual monotonia del viatge amb metro.

El 23 de març, també a la Plaça de la Vila, la ciutadania també serà protagonista en l'actuació Block (12h), una barreja de dansa i circ amb la qual el públic podrà interactuar.

Però potser l'activitat més multitudinària serà Tothom balla, una coreografia participativa a l'aire lliure i oberta a tothom que tindrà lloc el 30 de març (12h, plaça de la Vila) i que serà simultània a altres coreografies que es faran a la resta de municipis. La matinal del 30 de març serà moguda gràcies també a les escoles de dansa de la ciutat que dinamitzaran el públic. L'actuació conjunta de l'Excèntrica, la companyia de Yolanda Valero, Minimal Dance, Rosalia Mulero, Gimnàs Satori, Art & Move, Tacón y bordón, La Colmena, Sensaciones, Full Dance Santa Coloma, Iñaki Márquez, The Lounge Dance i Futurgrama promet.

Els altres vuit municipis que també impulsen aquesta Quinzena de la Dansa 2019 són Barcelona, Cornellà, Sant Cugat, Viladecans, Badalona, l'Hospitalet, Esplugues i el Prat de Llobregat.

Fotografia: Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.