Flamenc-ON: presentat el festival somiat per Aura

  • Xavi Chica

El president i patró de la Fundació Aura Seguros, José Martínez, ha presentat aquest migdia Flamenc-ON, el festival flamenc que se celebrarà, per primera vegada, els propers dies 4, 5 i 6 d’abril a Santa Coloma de Gramenet amb la voluntat de posar en valor l’art del flamenc, apropar-lo a la ciutadania colomenca i consolidar-se com a nou esdeveniment cultural a la ciutat, on les arrels i tradicions andaluses, com en aquest cas el flamenc, són ben vives.

El festival incorpora al seu cartell un concurs pioner que proposarà la fusió del gènere amb l'art urbà del beat box -la imitació amb la boca de sons de percussió més propi del rap o el hip-hop- i la música electrònica de Dj Panko (Ojos de Brujo). Aquest concurs es farà el dissabte 6 d’abril a la Plaça de la Vila (18h). Pel que fa a la programació més tradicional, destaquen la presentació de l’últim treball discogràfic de Kiki Morente, que es titula Albayzín (5 d’abril al Teatre Sagarra) o l'espectacle de la bailaora Eva Yerbabuena, que aprofitarà el marc del festival per presentar a Catalunya el seu nou treball, Carne y Hueso (6 d’abril al Teatre Sagarra). També hi hauran actuacions en espais com el Parc Europa, el Mercat Sagarra o la Plaça Catalunya de Santa Coloma.

José Martínez no ha amagat el seu orgull i satisfacció per organitzar un esdeveniment que neix amb el desig de convertir-se en un referent de l’art flamenc. “Aquest art no només necessita del suport de les administracions públiques, sinó que també precisa d’iniciatives privades com la nostra que ajudin a impulsar-lo. Puc dir que aquest és un dels projectes més il·lusionants de la nostra empresa perquè ens situa en un entorn que ens apassiona. Estem compromesos amb la cultura andalusa i amb la cultura espanyola en general”, ha indicat Martínez, qui també ha agraït la presència en l'acte de presentació d'avui d’una artista de la talla de Cristina Hoyos, madrina de luxe de l'esdeveniment.

També ha estat present en l'acte l’alcaldessa. Núria Parlon ha agraït una iniciativa que se suma a altres esdeveniments musicals de primer ordre a la ciutat com són el Rock Fest o Tomorrowland, i on l’Ajuntament també hi col·labora. “Projectar l’art flamenc a Santa Coloma era el somni de José Martínez i és bonic que això passi a la nostra ciutat, que és terra d’acollida, de pluralitat, de complicitat. La programació és molt d’alta qualitat i crec que és un encert portar-la també a l’espai públic i no només a l’Auditori o al Teatre", ha valorat l'alcaldessa.    

  

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.