Valenta representació del Carmina Burana de Karl Off

  • Josep M. Roca

Més de cent cinquanta músics i cantants al damunt de l’escenari, omplint-lo, per representar una cantata que és una prova de foc per a qualsevol intèrpret. Els membres de la Banda municipal de Música (que oficialment no es diu així, però ens val per identificar-la), de la coral Tanit i dels cors de l’Escola Municipal de Música Can Roig i Torres i d’alguns elements professionals en punts claus van aprovar amb escreix si atenem a la reacció final del públic.

Teatre ple, a vessar. Ganes, per part de tothom, que la representació agradés. I va agradar. I molt. Perquè l’obra és difícil en tots els sentits i la valentia i l’entusiasme van ajudar molt. La banda i els cors estan a punt per assumir més i nous reptes que engresquin i que permetin vendre més d’un miler d’entrades. Tots contents amb l’experiència i la música la gran guanyadora, que era del que es tractava.

L’acurada direcció de Salvador Francés conduint els cantants solistes, banda i cors va resultar essencial per l’èxit de les dues representacions. La Banda de Música de l’Associació
Musical Can Roig i Torres de Santa Coloma de Gramenet –que és el nom oficial, almenys és el que surt en el programa digital de la web de l’Ajuntament-, la coral Tanit i les corals Ipharadisi i Vocal Ensemble, ambdues de l’Escola Municipal de Música van quedar contents i van satisfer als seus oients. És el que volien i el que van aconseguir. Enhorabona.

Divendres i diumenge, al Teatre Sagarra  s’ha mostrat un camí que deixa clar que un Auditori caríssim per a només 210 persones va ser un error més d’un alcalde megalòman i egocèntric. Santa Coloma no només es mereix un equipament musical adequat a la seva població, sinó que ha quedat clarament demostrat, una vegada més, que el necessita. Una altra cosa és si pot tenir-lo. 

Més informació i fotografies a la propera edició d’el mirall.net

 

Foto:   (Andreu Fernández)

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.