El Museu Torre Balldovina participa a la Nit dels Museus

  • Elsa Boloix

Avui a la nit, amb motiu del dia internacional dels museus, tindrà lloc la Nit dels Museus a la ciutat. Diversos museus de Catalunya, també el de Santa Coloma, obriran les seves portes més enllà de la mitjanit per oferir exposicions com activitats i tallers especials gratuïts per a tothom. En aquest cas, el Museu Torre Balldovina serà el protagonista de la jornada per sensibilitzar els ciutadans de la importància social d'aquest equipament.

El Museu obrirà de 19.00h a 1h de la matinada i oferirà tot tipus d'activitats. L'esdeveniment començarà ja a les 12h del migdia amb una visita guiada al Museu i al Molí d'en Ribé, per conèixer el recinte, la seva història i les restes arqueològiques que hi amaga. Però, no serà fins ben entrada la nit quan la festa cultural arrancarà.

Durant la jornada, el Museu mostrarà les seves dues exposicions permanents. Per una part, Santa Coloma: la muntanya i el riu, una mostra entorn de la història de Santa Coloma, des del període ibèric fins l'inici del segle XX, a partir de dos elements físics bàsics del municipi: el Puig Castellar i el Besós. D'altra banda, també es podrà veure l'exposició Miguel Hernández, poeta del poble, que ret homenatge al famós poeta i dramaturg vinculat a la generació del 27, símbol de les llibertats democràtiques i del govern de la República per la seva trajectòria vital i extens llegat literari. Aquesta exhibició anirà comissariada per l'investigador colomenc Ángel Sody

Però una de les claus d'aquesta nit, seran les visites guiades i teatralitzades sota el nom El Senyor Sagarra et convida a la Torre Balldovina. Ferran de Sagarra va ser l'amo de la Torre ara fa 100 anys, i en aquesta visita actors i actrius del Passatge Insòlit, ens endinsaran a casa seva i ens faran reviure el descobriment del poblat ibèric Puig Castellar. La família Sagarra va llegar una empremta cultural i històrica a Santa Coloma, tant pel Ferran com pel seu pare Josep Maria de Sagarra, famós escriptor que va deixar per a la posteritat el record de la relació de la família amb la ciutat. Els horaris de les visites guiades seran a les 20h i a les 23h, ja que hi havia una altra sessió a les 21h però ja s'ha complet.

Tanmateix, la festa cultural no acaba aquí. A les 22h al recinte del Museu es farà un concert de Takeuchi Quartet, una proposta més del Passatge Insòlit, qui amb aquestes activitats donarà el tret de sortida al seu tradicional cicle anual. Amb ritmes càlids i fusions de l'Atlàntic i del Mediterrani, on músics de distintes procedències i gran experiència musical posaran el toc més festiu en una nit cultural per excel·lència. 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.