Santa Coloma
 

La Festa dels Fanals il·luminarà demà l'Any Nou xinès a la ciutat

  • Xavi Chica

Demà a les 17 hores començarà la Rua de la Festa dels Fanals, una celebració típica xinesa per celebrar l’entrada a l’any nou lunar. La rua, que comptarà amb la participació de la comunitat xinesa i d’entitats com la Colla Jove de Dimonis, el JAK i Retumbatú Batucada, tindrà el següent recorregut: plaça del Rellotge, carrer de Beethoven, rambla del Fondo, carrer d’Irlanda, carrer de Mossèn Jacint Verdaguer.

Enguany pels carrers de Santa Coloma tornarà a fer-se una desfilada amb música i tambors i les danses del Lleó i del Drac. Al llarg de la cercavila està prevista la utilització de pirotècnia. 

La Festa dels Fanals marca el final de les festes de l’Any Nou xinès amb la primera lluna plena de l’any. En la nit il·luminada, els carrers s’omplen de fanals que pengen de les cases i els establiments, preparant l’escenari per a la cercavila i els espectacles que posen punt final a les celebracions. A la Xina els infants porten els fanals per tota la ciutat, i les famílies es reuneixen per menjar les tradicionals boles d’arròs dolç “yuán xiao”, per a la bona fortuna i la unitat familiar.

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.