Els Gegants Vells estan sent restaurats en un taller navarrès

  • Xavi Chica

Calien 3.000 euros per poder restaurar els Gegants Vells de Santa Coloma, en Silvestre i la Coloma, aquest 2020, any en què faran 60 anys, una edat i una història que lògicament ha anat acompanyada de certs desperfectes tant en l’estructura dels gegants com en la seva fesomia i vestuari. En la imatge d'aquesta notícia poden veure per exemple l'estat en què es trobava una de les mans de la geganta. 

Amb els diners de molts col·laboradors de la ciutat que han posat el seu granet de sorra ja disponible, els integrants de la colla colomenca van traslladar a principis de gener els gegants fins a Navarra, on estan sent restaurats en un taller especialitzat durant un període d’unes 12 setmanes aproximadament.

Fundació Tallers els va cedir una furgoneta gratis per fer el trasllat. Un cop tornin a lluir com abans, tornaran a Santa Coloma, i aleshores serà el moment d’acabar de confeccionar els seus nous vestits. 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Amb el suport de: