El subterrani de la Biblioteca acollirà l’arxiu municipal

  • Xavi Chica

En el proper mandat s'executarà la reforma de la planta subterrània de la Biblioteca Central, que passarà a ser oficialment el nou arxiu municipal. Acollirà gran part de la documentació que actualment s'acumula als dipòsits de l'edifici de l'Ajuntament i en el de Serveis Territorials, i es preveu que es traslladaran al voltant de 15.000 de les 22.000 caixes de documentació arxivada existents. El canvi suposarà un gran salt en matèria de seguretat ja que els actuals dipòsits no són ignífugs amb un risc evident davant d'un incendi.

El futur arxiu també tindrà en compte altres factors molt importants com és el de la temperatura per a la correcta conservació de la documentació. El projecte, redactat per l'empresa AIO Arquitectes, tindrà un pressupost de 798.362 euros que servirà per reformar el pis subterrani de la biblioteca i per a la compra de mobiliari, però aquests treballs no s'iniciaran fins al pròxim mandat, segons han confirmat fonts del govern municipal.

El nou arxiu municipal tindrà una dimensió física suficient per albergar no només la documentació ja existent sinó també la d'almenys la propera dècada. En plena implantació dels expedients electrònics i amb un emmagatzematge virtual il·limitat, és previsible que cada cop s'hagi d'arxivar menys documentació física, o bé que la normativa permeti procedir a l'eliminació de més arxius i informes amb el pas del temps.

Fotografia: Andreu Fernández. 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.