Santa Coloma
 

Avui planten l'olivera del cinquantenari de l'IES Puig Castellar

  • Josep M. Roca

Una olivera, nascuda en el temps de fundació de l’Institut Puig Castellar, i una escultura al·lusiva de l’escultor colomenc Miquel Angel Para, conmemoraran el cinquantenari del centre educatiu. L’arbre i l’escultura seran descoberts aquest dimecres 13 de febrer en una jornada en què també es descobriran les plaques identificatives que duran tots els arbres del pati, que superen la setantena.

L’acte, que començarà a les 16:30 hores, és obert a tothom; però s’adreça especialment als exalumnes de l’Institut. El programa començarà amb la descoberta de les plaques per part dels alumnes. Després, la reunió davant de l’olivera i l’escultura per procedir al seu descobriment i, tot seguit, sobre les cinc de la tarda, es faran els parlaments d’autoritats i professors. Al finalitzar, i com a comiat de l’acte, es farà la cantada de l’himne del Puig.

L’escultura, que es descobrirà en aquesta commemoració, és obra especial per a aquesta efemèride de l’artista local, professor i exalumne del centre Miquel Àngel Para, que ha fet una peça especial que, de manera desinteressada, ha decidit esculpir i donar a l’institut.

D’altra banda, la campanya de recollida de diners per comprar un piano nou (és el regal d’aniversari per al centre), encara està recaptant aportacions per tal d’arribar als 4.000 euros que costa l’adquisició. Segons fons del centre, “s’ha arribat molt lluny; però seguint la política que sigui una obra de molta gent, busquem que més gent s’impliqui i ens ajudi a arribar-hi”, expliquen des de la comissió.

El piano es vol tenir per a la festa de cloenda del cinquantenari que es farà l’1 de juny i en què l’instrument hauria d’esdevenir el gran protagonista. El número de compte de l’AMPA del Puig Castellar és on s’han de transferir les aportacions.

Fotografia: Andreu Fernández. 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.