Santa Coloma
 

L’Heura: 12 anys ensenyant català a la població xinesa

  • Xavi Chica

Doble celebració al Centre de Normalització Lingüística L’Heura pels seus vincles amb la població xinesa de Santa Coloma. Per una banda, s’està celebrant l’Any Nou Xinès i per l’altra els 12 anys de vigència del pla de dinamització lingüística amb la població xinesa a Santa Coloma, a través del qual s’ajuda a comprendre i parlar el català a un important nombre de ciutadans xinesos de la ciutat. Des de 2007, ja són més de 1.500 persones d’origen xinès que han participat en els cursos de català de L’Heura, una valuosa eina d’integració i per fomentar la igualtat d’oportunitats amb la principal comunitat estrangera de Santa Coloma.

Després del taller de cuina amb plats de la cuina xinesa i també marroquina celebrat dies enrere, avui dimecres 13 el CNL L’Heura organitza un segon acte per celebrar l’Any Nou Xinès a la Biblioteca del Fondo (17h), a la sala Jaume P. Sayrach. L’acte d’avui girarà al voltant de l’horòscop xinès i les virtuts que se’n deriven dels seus 12 animals.

Durant l'acte es convidarà tots els assistents a buscar l'animal que els correspon segons l'any del seu naixement. També hauran de cercar les característiques que s'atribueixen a cada un dels 12 animals de l'horòscop xinès. Finalment, se celebrarà els 12 anys del pla de dinamització lingüística de la població xinesa, assenyalant 12 fites aconseguides durant el recorregut del pla.

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.