Santa Coloma
 

El comerç local es posa les piles contra les bosses de plàstic

  • Xavi Chica

Pas ferm del comerç colomenc per reduir de manera dràstica les bosses de plàstic d'un sol ús. Segons ha pogut saber El Mirall.net, ja hi ha un bon nombre d'establiments i parades de mercat que deixaran de dispensar-les, ni tan sols pagant.

Aquest març va arrencar a Santa Coloma la segona part (la primera va estar encapçalada per l'Ajuntament) de la campanya La borsa o la vida, que preveu diverses accions de sensibilització sobre un problema molt greu ja que el planeta, especialment els seus mars, acumula ingents quantitats de plàstics i microplàstics que danyen la fauna i flora marines. Una bossa de plàstic que triga només un minut a fabricar requereix de 150 anys per a la seva total degradació i, evidentment, acaba arribant a parar al mar.

En aquest sentit, el paper dels comerciants i dels consumidors és crucial. El proper 7 d'abril, a la Plaça del Rellotge, hi haurà un taller de reciclatge de plàstics, especialment destinat a nens i nenes. També hi haurà accions en els mercats no sedentaris i en altres punts de la ciutat, i a canvi de bosses de plàstic la ciutadania podrà rebre una bossa ecològica.

Es calcula que a l'àrea metropolitana de Barcelona es fan servir, anualment, 80.000 tones de plàstic, de les quals només es recuperen 17.000. L'afectació dels residus plàstics en els animals i vegetals i la conseqüent incorporació a la cadena alimentària d'aquests residus comença a ser un problema de salut pública de primer ordre, i que si no s'actua s'agreujarà en el transcurs dels propers anys.

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.