11.460 persones amb discapacitat reconeguda a la ciutat

  • Xavi Chica

A Santa Coloma de Gramenet hi ha 11.460 persones amb discapacitat legalment reconeguda, de les quals el 51 per cent són homes i el 49 per cent dones. La població amb discapacitat representa actualment el 9,7 per cent sobre la població total del municipi.

El percentatge de població amb discapacitat a la nostra ciutat se situa, d’aquesta manera, per sobre de la mitjana dels 36 municipis de l’àrea metropolitana. És la segona població amb major percentatge de persones amb discapacitat, només per darrere de Badia del Vallès (13,1 per cent). El percentatge a Barcelona és força inferior (8,5 per cent del total de la població).

Per tipus de discapacitat, el col·lectiu més gran és el que pateix una discapacitat física motòrica (32 per cent dels 11.460 colomencs amb discapacitat ), seguit dels que pateixen una discapacitat física no motòrica (26 per cent). La discapacitat física motòrica es dóna quan una persona té un estat físic que li impedeix de forma permanent i irreversible moure amb la plena funcionalitat del seu sistema motriu. La discapacitat física no motòrica és la discapacitat que tenen aquelles persones que per causes orgàniques no poden desenvolupar una vida plena (cansament, malalties coronàries, renals, pulmonars, etc).

El tercer tipus de discapacitat que més afecta els colomencs és l’intel·lectual (10 per cent dels casos), els trastorns mentals (7 per cent), la discapacitat auditiva (6 per cent) i la discapacitat visual (6). En un 3 per cent dels casos no consta quin tipus de discapacitat pateix la persona.

FOTOGRAFIA: Andreu Fernández. 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.