Tallat totalment el pi d'Anselm de Riu per risc d'accidents

  • Xavi Chica

L'Ajuntament de Santa Coloma va procedir ahir a la tarda a la tala completa de l'històric pi centenari de l'avinguda Anselm de Riu perquè segons l'avaluació dels tècnics municipals l'arbre no tenia prou estabilitat i hi havia risc de noves caigudes i accidents. La desaparició d'aquest exemplar ha causat molta tristor en el barri i en les xarxes socials perquè es tracta d'un pi amb una història molt llarga al darrere. Ja en el mandat de Lluís Hernàndez es van prendre diverses mesures urbanístiques per salvar-lo.

La gran branca que va caure sobre la calçada d'Anselm de Riu ahir dimecres al matí no va provocar, afortunadament, cap persona ferida. Una dotació de bombers, agents de la Policia Local i tècnics dels serveis municipals van desplaçar-se fins a la zona per restablir la normalitat i retirar la branca trencada.

La notícia de la tala d'aquest pi centenari arriba en un moment complex per a aquesta espècie d'arbre a la nostra ciutat ja que molts pins debilitats de la Serra de Marina han mort a causa d'un altre problema, la presència de l'escarabat Tomicus Tremens. Fa pocs dies van iniciar-se el control i els treballs per salvar el màxim nombre d'exemplars amb una partida pressupostària de la Generalitat de 48.000 euros.

Fotografia: Andreu Fernàndez. 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.