Un helicòpter amb càmera tèrmica troba la jove desapareguda

  • Josep M. Roca

En una ràpida acció coordinada pels mossos d’esquadra i la policia local, una menor autista de 14 anys va ser trobada als boscos propers al parc de La Bastida on havia anat d’excursió amb companyes del Centre Obert Rialles del Singuerlin. L’helicòpter amb càmara tèrmica dels mossos d'esquadra ha estat clau per a resoldre la situació.

En un moment determinat, la noia es va enfadar amb una companya i va abandonar el grup quan encara estaven al bosc. Aquesta acció va fer que es comences a caminar allunyant-se del grup i acabés perdent-se i caminés sense rumb en plena foscor en direcció cap als boscos que hi ha damunt del túnel de Montigalà, en direcció cap a Sant Jeroni de la Murtra.

En vista de la dificultat per a moure’s, els mossos d’esquadra –en un operatiu conjunt en què també estaven la policia local i els bombers de la Generalitat- van decidir, cap a dos quarts d’onze (22:27h), activar l’opció de l’helicòpter del cos que dotat amb una càmera tèrmica es fa servir per fer les recerques nocturnes en indrets on no hi ha perill en el vol.

Afortunadament, van tenir la fortuna en la recerca de la noia i poc més de mig hora més tard, cap a les 11 de nit, el senyal del cos es va activar a la càmera quan estava abraçada a un dels arbres de la zona. Des de l’helicòpter es va dirigir  l’equip de rescat afins l lloc on es trobava la noia.

La família va poder retrobar-se amb la seva filla sense més novetat.

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.