La lluita feminista, més visible que mai demà a Santa Coloma

  • Xavi Chica

La lluita pels drets de les dones i per una societat igualitària es farà més visible que mai aquest 8 de març a Santa Coloma. A banda de la vaga feminista convocada sota el lema Juntes Som Més!, durant tot el dia es faran actes, tallers, performances i altres activitats contra les desigualtats de gènere.  

El 8 de març serà el dia central de les Jornades Feministes que es fan a Santa Coloma. Hi haurà actes convocats per diverses entitats i grups de dones i per partits polítics. SOM Gramenet, per exemple, s’encarrega d’organitzar durant tot el matí un espai de cures en suport a la vaga feminista a l’Estudi Nou, al carrer del Pedró 14, al costat de la Plaça de la Vila. Aquesta iniciativa facilitarà que les dones, que gairebé sempre són les encarregades de fer les cures a infants i persones dependents, s’alliberin i puguin participar de les activitats matinals convocades pels diferents col·lectius feministes. En aquest espai de cures que ofereix SOM hi haurà llar d’infants des de les 07h del matí i menjar des de les 14h.

artemis.jpg

S’espera una afluència de gent molt gran a la Plaça de la Vila durant el matí de la vaga feminista. A les 11 hores, a la Plaça de la Vila es farà una concentració a favor dels drets de les dones i contra la violència masclista. Allà, el grup de dones The Suffragettes farà una performance sota el lema Penja els guants i fes vaga. També el grup de dones Artemis ha estat tota la setmana fent difusió de les diferents activitats i de la necessitat de donar suport a la vaga feminista d'aquest divendres. 

Una mica més tard, tindrà lloc la lectura d’un Manifest que s’ha encarregat d’elaborar el Consell de les Dones per la Igualtat de Santa Coloma i tots els grups de dones de la ciutat. També hi ha convocada una manifestació que sortirà de la Rambla Sant Sebastià direcció Fondo, passarà per la Plaça del Rellotge, el carrer Jacint Verdaguer, Irlanda, Santa Rosa, Avinguda Banús i acabarà a la biblioteca de Can Peixauet.

De 16h a 17h, tindrà lloc un taller de xapes feministes, i un cop acabi, juntes les dones i també els homes que se sumin a la vaga feminista aniran plegats cap a la manifestació de Barcelona, que es preveu que serà històrica.

Les persones que no vagin a la vaga de Barcelona poden aprofitar i veure a les 18h la pel·lícula Diarios de la Calle, a la biblioteca de Singuerlín, que també s’inclou dins la programació de les Jornades Feministes.

gaia.jpg

Com a prèvia a tots aquests actes de divendres 8 de març, la nit d’aquest dijous 7 de març es farà una nit feminista amb sopar violeta, poemes, textos i il·lustracions feministes a la Fàbrica Capfoguer, a l’Avinguda Santa Coloma 104, en un acte que impulsa l’assemblea Gaia Feminista.  

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.