El col·legi Pallaresa serà el primer institut escola de la ciutat

  • Xavi Chica

Santa Coloma tindrà el seu primer institut-escola el curs vinent, concretament a l’actual col·legi Pallaresa, al carrer d’en Gaspar, una demanda que l’Ajuntament venia fent des de feia temps a la Generalitat i a la qual l’administració catalana ha donat llum verda aquest febrer.

L’institut escola és un model que facilita l’escolarització de l’alumnat des de P3 fins a 4t d’ESO, a l’educació pública, en un mateix centre que té un sol equip directiu i comparteix equip de professionals, espais, metodologies i principis educatius. La notícia ajudarà parcialment a resoldre la manca de places escolars en l’etapa de secundària i es proporcionarà un model educatiu que millora el rendiment de l’alumnat.

A banda de la reconversió de l’Escola Pallaresa en institut-escola, cal recordar que l’Ajuntament també cedirà un solar de 2.866 metres quadrats de Can Zam a la Generalitat per a la instal·lació d’uns mòduls prefabricats que, de manera provisional, faran les funcions d’institut a partir del proper curs. Aquests mòduls se situaran molt a prop de l’actual institut Puig Castellar, entre l’avinguda Anselm de Riu, el carrer Edison i el carrer Victor Hugo, en els terrenys que ocupava l’empresa Aliaga. L’institut temporal de Can Zam tindrà 120 places per al curs 2019-20, 60 places de primer d’ESO i 60 més per als actuals alumnes que, també com a solució d’urgència, estan cursant actualment primer d’ESO a l’escola Ferran de Sagarra.

Fotografia: Andreu Fernández. 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.