Aquest 1 de març es posa en marxa el servei de serenos

  • Xavi Chica

Aquest divendres 1 de març es posa en marxa el servei de serenos a Santa Coloma que, a través de l’empresa municipal Grameimpuls, donarà feina a 16 persones, dones i homes, més dos encarregats del servei. El nou servei amb què es vol reforçar el clima de seguretat a la ciutat es posa en marxa a les 23.30 hores a la plaça de Santa Rosa en un acte que comptarà amb la presència de l’alcaldessa Núria Parlon.                 

Els serenos aniran degudament identificats amb armilles grogues i el seu horari laboral serà entre les 23h de la nit i les 7h del matí tots els dies de l’any excepte el 18 d’octubre, que és la festivitat del sereno. Evidentment, també hi haurà descansos setmanals i no tots els serenos treballaran cada nit.

Algunes de les seves tasques seran inspeccionar el mobiliari urbà, l’enllumenat, els vehicles estacionats i l’estat general dels edificis i els comerços per detectar desperfectes o alteracions. Els serenos també tindran la funció d’assistir a persones que necessitin ajuda per trobar-se perdudes o desorientades; per exemple, persones grans que els hi faci por baixar soles les escombraries o persones amb mobilitat reduïda o discapacitat que necessitin anar a una farmàcia de guàrdia a la nit.

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.