El govern creu que el PAM avala la seva idea per a la CIBA

  • Xavi Chica

El govern municipal del PSC considera que la seva proposta de crear un espai transversal per a la dona a l’antiga fàbrica CIBA compta amb l’aval i el suport explícit de la ciutadania, recollit en el darrer Pla d’Acció Municipal (PAM). En un ple extraordinari convocat a instàncies de SOM Gramenet i Gent d’Esquerres, el portaveu socialista, Esteve Serrano, va recordar que sis de les primeres deu peticions del PAM es podran materialitzar amb l’actual projecte. “No és pas una decisió caiguda del cel”, va incidir Serrano. Per aquesta raó, el vot contrari dels socialistes va rebutjar la creació d’un grup de debat que aprofundís en la proposta per a la CIBA.

SOM Gramenet, a través de la seva regidora Anna Pérez, va reconèixer estar d’acord amb la idea bàsica del projecte “però no amb la seva implementació” i demana que hi hagi el màxim “consens polític, social i tècnic” per a la CIBA. També considera que s’ha d’optimitzar al màxim l’espai “i no deixar sense ús cap planta del nou edifici”. Gent d’Esquerres, per la seva banda, va acusar el govern d’actuar “amb unilateralitat”. “El nostre interès en aquest ple és obrir el debat a la ciutadania perquè no entenem el projecte sense la participació de la gent”, va afirmar el regidor Jonathan Fornés.

Davant les apreciacions dels altres dos grups a l’oposició, PP i Ciutadans, que aposten per obrir la CIBA a altres possibles usos, l’alcaldessa Núria Parlon va fer una comparativa sobre les dimensions de l’espai. “Les pistes d’atletisme, on es fa una feina encomiable per part de l’UCA i l’ECA, ocupen 18.000 metres quadrats. Cada un dels 4 camps de futbol que té Santa Coloma, on també es fa una tasca encomiable, ocupa 9.000 metres quadrats. El futur centre feminista de la CIBA tindrà 6.000 metres quadrats, l’espai tampoc no és tan gran per tot el que volem fer”, va explicar Parlon, qui va recalcar “que la CIBA no pot ser un projecte tancat, l’únic que hem fet és plasmar una idea però per dotar-la de contingut comptarem amb tothom”.

Deu torns de paraula
Durant el ple extraordinari, que va tenir una durada de prop de dues hores, van demanar la paraula una desena de representants d’entitats. Algunes d’elles van posicionar-se a favor del projecte, com ara la Favgram, l’Agrupació o la Federació de Dones de Catalunya per la Igualtat. Altres entitats van demanar comptar amb sales pròpies dins el nou equipament, com per exemple la Comissió de Seguiment del Centre de Salut Mental Martí Julià. També va haver-hi veus crítiques com la del Grup de Dones Artemis. “Volem fer una esmena a la totalitat al procediment perquè es fa tot per a les dones però sense les dones”, va lamentar la seva portaveu. 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.