Els pisos tutelats per a gent gran seran realitat al gener

  • Xavi Chica

El passat 11 de febrer van començar les obres que han de transformar l’antiga escola Miguel Hernández, que porta molt temps en desús, en 48 habitatges tutelats destinats a la gent gran i en un centre de dia.

Aquests habitatges seran públics, en règim de lloguer, accessibles, sense barreres arquitectòniques i amb serveis compartits, i seran destinats a persones de la ciutat més grans de 65 anys, que no disposin de llars adaptades i amb rendes baixes. 

El pressupost de les obres és de 2.281.134 euros i s’estimen que els treballs hauran acabat en gener de 2020. El conjunt de l’edifici, amb un total de 5.106 metres quadrats, tindrà tres plantes i cadascun dels habitatges tindrà uns 40 metres quadrats. Dels 48 habitatges, 5 s’adaptaran especialment per a persones amb cadira de rodes. També hi haurà un jardí interior i un aparcament.

El projecte ha comptat amb la total implicació de la plataforma SOS Gent Gran de Santa Coloma, que s’ha mobilitzat en múltiples ocasions reclamant més recursos per a la gent gran de la ciutat, entre ells una altra residència pública a la Generalitat que permeti incrementar el nombre de places actuals.

Fotografia: Andreu Fernández. 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.