La PAH alerta que el Raval és el barri amb més desnonaments

  • Xavi Chica

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca a Santa Coloma (PAH-Gramenet) ha emès un comunicat en què denuncia que el barri més afectat per la ciutat pel que fa al nombre de desnonaments és, amb diferència, el barri del Raval, i que darrere de la gran majoria de casos hi ha grans tenidors d’habitatge: fins ara eren bancs i darrerament estan adquirint molt protagonisme els anomenats fons voltor d’inversió. “Aquests fons voltor especulen amb els pisos de famílies vulnerables o en exclusió residencial”, denuncia la PAH, que demana solucions urgents per resoldre casos com el que s’està vivint aquest matí al número 36 del carrer Sant Jordi.

En aquest bloc de pisos, informa la PAH, hi ha diferents famílies amenaçades de ser desallotjades del seu habitatge. Un dels casos és el de la família d’Aoued, amb dos menors, que està previst que siguin desnonats aquest dimecres al matí sense alternativa habitacional. La PAH està al carrer Sant Jordi tractant d’evitar-ho.

La plataforma dóna més informació sobre aquest cas: el titular dels habitatges és Caixa d’Estalvis de Terrassa, el demanda és UNNIM/BBVA, però el propietari actual és Divarian (fons d’inversió). “El bloc té diferents irregularitats: no disposa de cèl·lula d’habitabilitat, subministres i els pisos estan en males condicions”. La PAH exigeix que, aplicant la llei 24/2015, aquest pis passi a ser de titularitat pública i les famílies que hi viuen no siguin desnonades.

Fotografia de Aitor Blanc, desnonament al número 36 del carrer Sant Jordi.

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.